Aktualizacje seriali
 



Ogłoszenia
UFS - dotacje
Dotacje SMS
Jak korzystać z forumowej szukajki



Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jdownloader - lepszy sposób na ominiecie limitów

  1. #1
    Member
     Info : 
    Dołączył
    May 2009
    Skąd
    Pozna?
    Posty
    4
     Podziękowania : 
    Podziękował: 0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Janko666 jest nieaktywny

    Ff Jdownloader - lepszy sposób na ominiecie limitów

    A wiec.. sprawa jest prosta. Zamiast bawić sie w mieszanie plików i sciaganie ich naprzemiennie (wiadomo ze np portal taki jak badongo.com umożliwia wolniejsze sciaganie plików od popularnego rapida). Problem w rapidzie to fakt iż po kazdym sciagnietym pliku trzeba czekać 15 minut (zależy od wielkości pliku).

    Najprostszym sposoben (jesli sie ma oczywiście dynamiczne IP, co mozna sprawdzić klikajac na link http://checkip.dyndns.org/ pozniej rozłączyc sie i podłaczyć do sieci i znow otworzyć tę strone - jeżeli adresy IP wskazuje to na adres dynaiczny) jest właśnie rożłączenie i ponowne podłączenie. jest to jednak uciążliwe i wymaga naszej ingerencji. Na szczęcie Jdownloader ma opcje automatycznego rozłaczenia i podłaczenia sie do internetu po kazdym pobranym pliku.

    Sama operacja polega na konfiguracji opcji programu (Menu->Ustawienia->Rozłączanie). podam przykładowe rozwiazania problemu dla
    różnych operatorów sieci.

    Dla netii najprostszym sposobem jest utworzenie pliku .bat
    Otwieramy notatnik wpisujemy:

    @echo off
    rasdial "nazwa połączenia" /disconnect
    rem ping -n 20 127.0.0.1 >nul
    rasdial "nazwa połączenia" "login" "hasło"

    zapisujemy plik jako: reconnect.bat

    w konfiguracji JdownloaderapProszę wybrać metodę: Wsadowe
    i zlokalizować plik. Później "zapisz i restartuj" i gotowe:)

    Dla tepsy sprawa jest prostsza.
    Ściągamy program livebox restart (http://ajo.pl/programy-software/274362-rs-neostrada-livebox-restart.html) i umieszczamy go podobnie jak plik wsadowy w sposobie dla Netii.

    Wiecej zachodu jest przy połączeniach WiFi z routerem. do tego celu przeznaczone są specjalne skrypty - zależne od routera i połaczenia z internetem. Przykłądowe rozwiazania znajdują sie na stronie:
    http://jdownloader.org/pl/knowledge/wiki/reconnect/scripts



    Mam nadzieje że komuś pomogłem:)

    PS: metod jest wiele - wymieniłem te najmniej skomplikowane. w razie kłotów prosze pisać na pw

  2. Liczba osób które doceniły autora: 1


  3.    Sponsored Links




  4. #2
    Full Member
     Info : 
    Dołączył
    Feb 2008
    Skąd
    nie wiem
    Posty
    149
     Podziękowania : 
    Podziękował: 128
    Doceniono: 2 raz w 1 poście
    pawlak217 jest nieaktywny

    Domyślnie

    możesz lepiej opisac ten sposob dla tepsy. u mnie program sie włacza ale nie moge nic wpisac wiec napisz co mam zrobic

  5. #3
    Member
     Info : 
    Dołączył
    May 2009
    Skąd
    Pozna?
    Posty
    4
     Podziękowania : 
    Podziękował: 0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Janko666 jest nieaktywny

    Domyślnie

    Spróbuj zrobić tak jak dla netii. Sprawdziłem u kolegi i jemu to tak zadziałało. A jak nie ruszy to sprobuj poszukać odpowiednich skryptów u wujka googla. Jak nadal nic - pisz na priv coś wymyślimy.

    Bartas18 doszedł do tego:) (dla 'tepsy')
    " przy livebox trzeba wybrać metodę zewnętrzną i od razu widzi plik livebox restart i restartuje połączenie bez problemu"

    Jak widać wystaczy pokombinować:)

  6. #4
    Member
     Info : 
    Dołączył
    Aug 2008
    Skąd
    P?ock
    Posty
    16
     Podziękowania : 
    Podziękował: 0
    Doceniono: 0 razy w 0 postach
    Daniels1993 jest nieaktywny

    Domyślnie

    a ja mam z ery(podobne jak neostrada(na łączu neostrady)) i nie wiem jak ustawić

    :bh

  7. #5
    Member
     Info : 
    Dołączył
    May 2009
    Skąd
    Pozna?
    Posty
    4
     Podziękowania : 
    Podziękował: 0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Janko666 jest nieaktywny

    Domyślnie

    http://jdownloader.org/pl/knowledge/...sary/reconnect
    Tutaj sobie poczytaj i pokombinuj. Może też sposobem dla netii.
    Jeżeli to nadal nie zadziała to serio nie wiem - nie miałem stycznosci z erą. Jak dobrze poszukasz w necie napewno coś znajdziesz, powodzenia.

    Ale zacznij od sprawdzenia czy masz dynamiczne IP czy nie;p bo jeśli nie to mozesz szukać na próżno.

  8. #6
    Member
     Info : 
    Dołączył
    Feb 2008
    Posty
    1
     Podziękowania : 
    Podziękował: 0
    Doceniono: 0 razy w 0 postach
    mateusz102 jest nieaktywny

    Domyślnie

    Dzięki wszystko działa pięknie .
    Mam liveboxa i trzeba ściągnąć sobie ( jak komuś nie chodzi )
    JDownloader w wersji 0.6.193 i w Ustawieniach wybrać Ponowne połączenie , potem zewnętrzne i tam jest wybierz i trzeba znaleść ten plik , potem zapisz zmiany i uruchom .
    Umnie działa na neostradzie .

  9. #7
    Vindaios
    Guest
     Podziękowania : 

    Domyślnie

    Ja używam cryptload i jest zadowolony ( mam stałe ip.)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •